Gyllene Hästen till GN-vinnaren Reinvent

Anrika steeplechasen Gyllene Hästen avgjordes på Bro Park den 18 augusti och GN-vinnaren Reinvent var berättigad favorit då han efter de 4200 meterna på mjuk bana vann överlägset.

Sex hästar stod på startlinjen och Accelerate (Elliot Öhgren) fick en smakstart och anförde fältet på de första två varven, följd av 13-årige Jumeirah (Kim Stern) och Luris Pegasus (Christopher Roberts). Det blev inte så stora skiftningar i fältet förrän på sista varvet, då man gick in på bortre långsidan och Reinvent (Henrik Engblom) kom fram till ledaren och tog över.

Reinvent i vinnarcirkeln. Bro Park 210818 Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Resten av loppet blev närmast en uppvisning av Reinvent, som bara länsade undan och inte lät någon komma i närheten. Mutadaffeq (Sam Jukes) avslutade bra och blev god tvåa före Luris Pegasus, Three is Company (Kevin Parkin) och Accelerate. Jumeirah tröttnade och avstannades på sista varvet.

Kahlil De Burca tränar Reinvent för Mariano Commercial Ltd och var givetvis nöjd med sin häst.

-Detta var ju bara hans tredje start över de fasta hindren, så han är fortfarande ganska grön. Nästa start planeras till HM Konungens Pris på Stockholm Cup-dagen, berättade tränaren.

Swartlings till Liars Corner

Liars Corner och Henrik Engblom segrar i Reinhold Swartlings Memorial. Bro Park 210818 Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Reinhold Swartlings Memorial gick även den till teamet De Burca-Engblom efter 3450 meter häcklöpning där Mr Suarez (Kevin Parkin) ledde från start, släppte ledningen till Liars Corner i mitten av loppet men återkom efter en pust och utmanade vinnaren ända in på linjen. 

Kahlil De Burcas andrahäst Von Blucher gick med de båda nämnda i temposkärpningen på sista varvet och det blev snabbt stora avstånd till Londonia (Sam Jukes), som pullades upp efter att inte ha fått hoppningen att fungera optimalt, och 13-årige In Excess, som fullföljde på behörigt avstånd.

-Liars Corner föredrar nog mjuk bana, till skillnad från Von Blucher, som jag tror hade blivit segerfarlig idag med ett annat underlag. Vi ska försöka hålla Liars Corner obesegrad över häckarna i år och nästa start blir i HM Drottningens Pris. Jag tror att han är min Champion Hurdle-häst nästa år, sammanfattade tränaren.

Kahlil De Burca med priser. Bro Park 210818 Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Dela detta inlägg